Tiszta, egészséges ivóvízre vágysz? Már kikezdte a pénztárcátokat az ásványvizek költsége? Érzékeny bőrű a babád, folyton ekcémás a bőre?

Az emberi test 70%-a víz, egy újszülött csecsemőé 90%. Tiszta, egészséges, jó ízű vízre elengedhetetlenül szükség van, de a csapból folyó klóros, büdös víznek köszönhetően egyre többen iszunk ásványvizet, ami nem feltétlenül jó megoldás a víz pótlására.

Kismamaként, ill. kisbabád megszületése után szoptatós anyukaként nagyon fontos a napi 2 de inkább 3 liter tiszta, klórmentes víz elfogyasztása. A terhesség alatt az anyuka szervezetében sokkal több vér kering, hogy a kisbabát megfelelően el tudja látni. Ilyenkor izzadékonyabbak a kismamák, s ez is megnövekedett vízveszteséggel jár, amit pótolni kell. Ha nincs elegendő vízfogyasztás, a vér besűrűsödik, s emelkedhet a vérnyomás. Nagyon fontos, hogy a csecsemő legalább 6 hónapos koráig anyatejjel táplálkozzon. Az anyatej megvédi őt a betegségektől, felépíti immunrendszerét stb. Ha a szoptatás alatt ha nem megfelelő a vízfogyasztás, elapadhat a tej.